Természet adta egészség

Természet adta egészség

Szuperélelmiszerek 1.rész

2023. január 30. - #healthwhatelse

Olyan korban élünk, amikor kezdünk ráébredni, hogy mi mindent nyerünk azzal, ha beépítünk az étrendünkbe olyan élelmiszereket, amelyek maximális tápértékkel bírnak, tele vannak fehérjével, egészségessé és harmonikussá tesznek, csodás az ízük, ugyanakkor a kalóriaértékük minimális és nem tartalmaznak transzzsírokat.

Fogyasztásukkal a kevésbé egészséges ételek iránti vágyunk is csökkenni fog, mivel már nem lelünk örömet bennük.

A szupertáplálékok közé azok az ehető és igencsak tápláló növények tartoznak, amelyek nem nevezhetők a hagyományos értelemben ételnek, de orvosságnak sem. Gyógyítják a testünket, de nem gyógyszerek. Egyszerre táplálnak és gyógyítanak – a legnagyobb koncentrációban tartalmaznak egészségvédő tápanyagokat. Rendkívül ízletesek, elképesztő mértékben javítják erőnlétünket, rettentően hatásosan óvják az egészségünket, megtisztítják és lúgosítják a szervezetet. Kielégítik fehérje-, vitamin- és ásványi anyag-szükségletünket. Ezenkívül elegendő glikonutrienst (esszenciális poliszacharidot) és esszenciális zsírsavat tartalmaznak. Táplálják valamennyi sejtünket, pútolhatatlan üzemanyagai mindennapjainknak, igazi „szuperhőseink”. Ha ezeket fogyasztjuk, egészséges, örömteli és teljes életet élhetünk.

Nem csak az egyes szerveket és szervrendszereket táplálják a szuperélelmiszerek, de hosszútávon visszaállítják a szervezet kibillent egyensúlyát is, miközben természetesebb, ősibb étrendre sarkallnak. Ha rendszeresen fogyasztjuk őket, könnyedén megtarthatjuk az ideális testsúlyunkat és átalakíthatjuk étkezési szokásainkat is. Segítenek a méregtelenítésben is szenvedés, kényelmetlenségek nélkül. Nem szükséges szintetikus vitaminok és ásványi anyag-kiegészítők fogyasztása sem.

A szuperélelmiszereknek és ezen belül a zöld élelmiszereknek – a zöldárpának és a chlorellának – a kiegyensúlyozott táplálkozás nélkülözhetetlen alkotóelemei között van a helyük. Ha ezeket fogyasztjuk, több tápanyag jut a szervezetünkbe kevesebb étkezéssel. Általában az emberek egész nap nassolnak, hogy ne essen le a vércukorszintjük, közben azonban igen kevés értékes tápanyagot vesznek magukhoz. Az élelmiszerek és különösképpen a gyorséttermekben kapható „ételek” nem egyebek üres kalóriáknál.

A gyümölcsök, zöldségek, növényi magvak és diófélék, csírák fontos részét képezik az étrendünknek, de még ezek sem vehetik fel a harcot a szuperélelmiszerekkel. Valódi tápértéke csupán csak a szupertáplálékoknak van. Garantálják, hogy napi szinten hozzájussunk az egészségünk megőrzéséhez, fenntartásához és helyreállításához szükséges valamennyi tápanyaghoz. Természetes anyagok, így össze is dolgoznak a szervezetben, még ha ennek mikéntjét nem teljesen érti is a tudomány jelenlegi állása. A tudósok még nem bizonyították az összes bennük rejlő tápanyagot. A következő években újabb és újabb vitaminokat, ásványi anyagokat, aminosavat, rövid láncú cukrot, poliszacharidot, olajat, enzimet, koenzimet és antioxidánst fogunk megismerni, felfedezni.

Mivel a hagyományos étkezésünk, de még a tudatos bio-étkezés sem járul teljes mértékben hozzá, hogy a teljes vitamin- és ásványi anyag-szükségletünket kielégítse, ezért a szuperélelmiszerek egészségesebbé és kiegyensúlyozottabbá képesek változtatni a mindennapjainkat. Nagyszerű forrásai a tiszta-, hormon-, növényvédőszer- és vegyszermentes tápanyagoknak. Ezek a következők:

  • fehérjék
  • antioxidánsok
  • jó zsírok és olajok
  • esszenciális aminosavak
  • glikonutriensek
  • vitaminok
  • enzimek
  • koenzimek
  • esszenciális zsírsavak
  • poliszacharidok

 

Folytatás hamarosan

süti beállítások módosítása